Topinky s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky s hruškami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53262 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
60 g | Cibulka jarní |
90 g | Hrušky |
90 g | Máslo čerstvé |
80 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 354,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibulka jarní, Hrušky, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Cibulku a hrušky omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Plátky chleba nasucho ogrilujeme dokřupava. Hermelín pokrájíme na plátky, Oříšky nasekáme na hrubší kousky. |
2 | Máslo rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm cibulku po dobu 2 minut, poté přidáme hrušky a smažíme další dvě minuty. Přilijeme víno a povaříme 1 minutu, osolíme a opepříme. Poté odstavíme z plotny, poprášíme skořicí a necháme vychladnout. |
3 | Na ogrilované plátky chleba dáme plátky hermelínu a poté smažené hrušky. Posypeme oříšky a necháme prohřát do rozpuštění sýru nad grilem. |