Recept

Grilovaná veka se salsou a pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 53264

Ingredience

4 g Bazalka
40 g Cibule
2 špetka Cukr krupice
30 ml Olej olivový
30 g Olivy zelené
60 g Olivy černé
4 g Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Veka
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 564kJ
5% Sacharidy 16 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 206 mg
4% Bílkoviny 2 g

Grilovaná veka se salsou a pestem postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, bazalku a oregano omyjeme a nasekáme na jemnější části. Česnek oloupeme.

2

Pánev rozpálíme s 1/3 oleje, přidáme rajčata a smažíme 5 minut, poté přimícháme cibuli, cukr a bazalku. Krátce povaříme a odstavíme stranou. Olivy rozmixujeme se zbytkem oleje, přidáme oregano a dobře promícháme. Plátky veky potřeme česnekem a necháme ogrilovat do zezlátnutí. Poté potřeme rajčatovou salsou, navrch dáme pastu z oliv. Osolíme a opepříme dle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept