Grilovaná veka se salsou a pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná veka se salsou a pestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53264 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
2 špetka | Cukr krupice |
30 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
30 g | Olivy zelené |
4 g | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 74,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 202,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná veka se salsou a pestem postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, bazalku a oregano omyjeme a nasekáme na jemnější části. Česnek oloupeme. |
2 | Pánev rozpálíme s 1/3 oleje, přidáme rajčata a smažíme 5 minut, poté přimícháme cibuli, cukr a bazalku. Krátce povaříme a odstavíme stranou. Olivy rozmixujeme se zbytkem oleje, přidáme oregano a dobře promícháme. Plátky veky potřeme česnekem a necháme ogrilovat do zezlátnutí. Poté potřeme rajčatovou salsou, navrch dáme pastu z oliv. Osolíme a opepříme dle potřeby. |