Kuličky z mletého masa a protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z mletého masa a protlaku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53269 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
90 g | Cibulka jarní |
500 g | Hovězí maso mleté |
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
7 g | Petržel - nať |
30 ml | Protlak rajčatový |
45 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 69,4mg |
Draslík | 270,3mg |
Vláknina | 948,4mg |
Vitamín A | 147,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z mletého masa a protlaku postup přípravy receptu:
1 | Cibulku a petrželku omyjeme a nasekáme na drobnější kousky. Přimícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, vmícháme protlak, vejce a strouhanku. |
2 | Ze vzniklé směsi tvarujeme kuličky o průměru cca 4-5 cm, které smažíme do zezlátnutí na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rajčatová salsa.