Cizrnové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnové karbanátky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53275 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibulka jarní |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 kávová lžička | Kmín celý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 3,9mg |
Draslík | 302,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 389,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cizrna konzervovaná, Kmín celý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu slijeme a necháme okapat. Cibulku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. |
2 | Cirznu společně s kmínem, česnekem, cibulkou a smetanou rozmixujeme na kaši. Připravenou směs osolíme a opepříme a vytvarujeme z ní 8 karbanátků, které poprášíme moukou a osmažíme v rozpáleném oleji po dobu 3 minut z každé strany. |
Poznámka
Vhodné je ke karbanátkům servírovat omáčku tzatziky a čerstvý salát.