Pochoutka z jahod se šampaňským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutka z jahod se šampaňským
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53276 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kg | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
1450 g | Jahody zahradní |
75 g | Mandle |
500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Piškoty cukrářské |
45 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
150 ml | Sherry brandy |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
125 g | Sušenky Amaretti |
375 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 143g |
---|---|
Cholesterol | 58,6mg |
Draslík | 284,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 470,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Mandle, Piškoty cukrářské, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky Amaretti, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pochoutka z jahod se šampaňským postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme 1 kg jahod, 250 ml šampaňského a zahříváme dokud se jehody nerozvaří. Poté přisypeme 1 kg cukru a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přecedíme přes cedník do sklenic, které pak uzavřeme a dáme do lednice. Do skleněné mísy rozložíme piškoty a sušenky a pokapeme je sherry. Do menšího hrnce dáme 250 ml jahodového želé rozehřát a polijeme jím piškoty a sušenky. Mezitím si nasucho opražíme nasekané mandle a klasicky uvaříme vanilkový pudink. Na piškoty rozložíme zbytek jahod, posypeme 1/2 opražených mandlí a přelijeme studeným vanilkovým pudinkem. Vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem a opatrně do ní vmícháme šampaňské. Šlehačku dáme jako poslední vrstvu na vanilkový pudink a posypeme zbylými mandlemi. |