Salát z pečených rajčat a slaniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečených rajčat a slaniny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53279 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
150 g | Rukola |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 447,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 596,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Oříšky piniové, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečených rajčat a slaniny postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme na menší kousky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme na menší hoblinky. |
2 | Rajčata naskládáme na plech, pokapeme olejem a posypeme cukrem. Zapékáme při 200°C cca 10 minut. Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a osmažíme na ní piniové oříšky do zhnědnutí, poté vyjmeme a na pánvi ještě osmažíme slaninu po dobu 3 minut. |
3 | Do rukoly přimícháme pečená rajčata, slaninu, piniové oříšky, pokapeme octem a zbylým olejem, osolíme, opepříme a na závěr posypeme sýrem. |