Recept

Bažant s jablečným želé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 255 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 53280
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kg Bažant obecný
50 g Citronová kůra
100 ml Citronová šťáva
500 g Cukr krupice
2 kg Jablka
150 g Kaštany jedlé
250 g Klobása vepřová
75 g Máslo čerstvé
75 g Meruňky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
240 g Kuřecí křídla
240 g Kuřecí krk
0,8 ks Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,415 kcal
Kilojoule 5 919kJ
41% Sacharidy 149 g
149% Tuky 112 g
33% Sodík 654 mg
109% Bílkoviny 61 g

Bažant s jablečným želé postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme nakrájená jablka, zalijeme vodou a vaříme 30 minut. Poté vyklopíme do cedníku a necháme do druhého dne odkapat. Druhý den tekutinu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme 45 minut při mírné teplotě do zhoustnutí. Želé nalijeme do sklenic, uzavřeme a necháme v lednici. Troubu předehřejeme na 200°C. V misce smícháme nadrobno nakrájený tymián, petrželku, maso z klobás, nastrouhanou citronovou kůru, nakrájené meruňky a kaštany. Takto připravenou nádivku vložíme do břicha bažanta, kterého dáme ho do pekáče, na prsíčka položíme plátky slaniny a přidáme máslo. Pečeme 45 minut. Nakonec do výpeku přisypeme mouku, přilijeme 150 ml vývaru a 2 lžíce želé z jablek. Při vysoké teplotě omáčku šleháme 2 minuty, poté ji osolíme a opepříme.

2

Vývar kuřecí [42660]:

3

Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne.

4

Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř, sůl a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.

5

Hotový vývar přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Poznámka

Podáváme s hráškem, pečenou zeleninou a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept