Chlebový koláč se smetanovo vaječným přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový koláč se smetanovo vaječným přelivem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53286 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
8 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 224,3mg |
Draslík | 167,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 157,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Marmeláda pomerančová, Vejce slepičí, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový koláč se smetanovo vaječným přelivem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 160°C. Z chleba odstraníme kůrky a namažeme je máslem. Uděláme z nich 4 sendviče, do kterých dáme 1 lžíci marmelády. Sendviče překrojíme na trojúhelníčky a uložíme je do pekáče. |
2 | V misce rozšleháme vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr, smetanu a whisky. Touto směsí přelijeme sendviče a necháme 20 minut stát. Pokapeme zbylou marmeládou a pečeme 45 minut. |