Recept

Uzené kuře s hráškovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53292
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
800 g Kuřecí maso uzené
150 g Máslo čerstvé
4 ks Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 886 kcal
Kilojoule 3 705kJ
8% Sacharidy 27 g
54% Tuky 41 g
239% Sodík 5 g
14% Bílkoviny 8 g

Uzené kuře s hráškovou kaší postup přípravy receptu:

1

Střední uzené kuře vaříme asi na 10 minut v neslané vodě, poté ho vykostíme, rozdělíme na porce a udržujeme v teple. Konzervu konzervovaného hrášku otevřeme a scedíme. Hrášek pak se lžicí vývaru z kuřete dohladka rozmixujeme.

2

V malém kastrolku rozpustíme máslo a 2 lžíce vlijeme do rendlíku na plotně. Přidáme umixovaný hrášek, sůl a pepř, přilijeme smetanu, metlou ušleháme a povaříme.

3

Na talíře klademe hráškovou kaši, na ní kuřecí maso a porce pak pokropíme rozpuštěným máslem.

4

Pokrm podáváme se sladkokyselými okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept