Dušený kapr s jablečným křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený kapr s jablečným křenem
Dušený kapr s jablečným křenem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53295 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
4 dl | Voda pitná |
Octová voda | |
---|---|
1 dl | Ocet kvasný lihový |
1 l | Voda pitná |
Jablečný křen | |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
80 g | Křen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kapr obecný, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Voda pitná, Cukr krupice, Jablka, Křen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pečivo pšeničné běžné máslové, Pepř černý mletý, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený kapr s jablečným křenem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si jablečný křen: omyjeme a oloupeme sladkokyselá jablka a nastrouháme je na jemném struhadle do misky. Oloupaný křen omyjeme a nastrouháme k jablkům. Směs promícháme, dochutíme cukrem, misku zakryjeme a dáme vychladit. |
2 | Očištěné a omyté porce kapra přelijeme octovou vodou, kterou si připravíme smícháním 1 litru vody s 1 dl octa, a necháme je v octové vodě 5 minut. Poté maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a mletým pepřem. |
3 | Očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Zeleninu nakrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody, do které přidáme pokrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a tymián. Koření vaříme asi 5-7 minut, poté vložíme opatrně porce kapra a dusíme 10-12 minut doměkka. Měkké porce kapra vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme je na talíře. |
4 | K dušenému kapru dáme na talíře jablečný křen. Podáváme k němu čerstvé pečivo. |