Jehněčí salát s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí salát s rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53297 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
120 g | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 ks | Okurka salátová |
90 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 620,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 951,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Med včelí, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí salát s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osolíme a opeříme. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na menší kusy, rajčata rozpůlíme. |
2 | Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a porce masa na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. Poté maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Do salátové mísy dáme všechnu zeleninu. Zbytek oleje smícháme s hořčicí a medem. K zelenině vmícháme kousky pokrájeného masa, zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme. Servírujeme horké. |