Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 533
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
200 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra vepřová
1 g Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
70 g Sádlo škvařené
30 g Sůl
150 g Tuk
600 g Vepřová hlava
75 g Vepřová střeva tenká
500 g Vepřové plíce
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 274kJ
5% Sacharidy 19 g
53% Tuky 40 g
70% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Rýžové jitrnice postup přípravy receptu:

1

Vepřovou hlavu, plíce a játra očistíme a opláchneme. Uvaříme je v mírně osolené vodě (játra po 10 minutách varu vyjmeme), hlavu vykostíme a vše najemno umeleme.

2

Do směsi přidáme dušenou rýži, jemně nakrájenou a do zlatavé barvy na sádle osmahnutou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše rozmícháme s dávkou vývaru z masa a přisolíme.

3

Prejt plníme do připravených střev a uzavřené jitrnice vkládáme do zbylého vývaru z vepřového masa. Zvolna vaříme 10-15 minut.

4

Uvařené jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou, necháme odkapat a ztuhnout.

5

Před podáváním jitrnice opékáme na tuku po obou stranách a při podávání je podléváme výpekem od pečení.

6

Jitrnice je možné podávat jen ohřáté ve vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept