Tagliatelle se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se sýrovou omáčkou
Tagliatelle se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 53300 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 ml | Ocet bílý vinný |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Potočnice |
100 g | Ricotta |
100 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
500 g | Tagliatelle |
5,1 l | Voda pitná |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 134,9mg |
Vláknina | 390,0mg |
Vitamín A | 696,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Potočnice, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Ricotta, Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme potočnici lékařskou, důkladně ji omyjeme, otřepeme a otrháme lístky od stonků. Větší část (asi tři čtvrtiny) jemně nasekáme a zbytek lístků dáme stranou na ozdobení pokrmu. |
2 | Na pánvi pomalu rozpustíme máslo, mezitím oloupeme a jemně nasekáme šalotku, kterou dáme na pánev s rozehřátým máslem dusit, dokud nezesklovatí. Zalijeme vinným octem a 65 ml vody a vaříme téměř do úplného odpaření tekutin. Poté zalijeme drůbežím vývarem a vaříme, dokud se asi třetina celkového množství tekutiny nevypaří. |
3 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 5 litrů osolené vody, nasypeme tagliatelle a podle návodu uvaříme na skus. |
4 | Během vaření těstovin doděláme sýrovou omáčku. Důkladně zašleháme čerstvý sýr do dříve připravené redukované omáčky a postupně přidáme hořčici a nasekané lístky potočnice lékařské, dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku již nevaříme, potočnice by ztratila barvu. |
5 | Uvařené těstoviny na skus přelijeme přes síto a necháme krátce okapat. Rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícími lístky potočnice lékařské. |