Recept

Pikantní vepřový salát s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 53301

Ingredience

40 g Arašídy
2 ks Chilli paprička
180 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr krupice
130 g Hrášek
30 g Koriandr čerstvý
60 ml Limetková šťáva
60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
5% Sacharidy 19 g
54% Tuky 41 g
14% Sodík 277 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pikantní vepřový salát s hráškem postup přípravy receptu:

1

Hrášek omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 1 minutu, poté slijeme a necháme okapat. Maso osolíme a opepříme. Cibulku, koriandr a chilli papričky očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.

2

Maso necháme grilovat na grilovací pánvi cca 10-14 minut. Poté ho vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme chvíli rozležet.

3

Připravíme si chilli dresink - chilli papričky smícháme s limetkovou šťávou, arašídovým a sezamovým olejem, cukrem a rybí omáčkou. V salátové míse smícháme hrášek, cibulku a chilli dresink, přidáme maso pokrájené na plátky, koriandr a arašídy. Opatřeně promícháme, dosolíme a dopepříme dle chuti a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept