Pikantní vepřový salát s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřový salát s hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53301 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
40 g | Arašídy |
2 ks | Chilli paprička |
180 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
130 g | Hrášek |
30 g | Koriandr čerstvý |
60 ml | Limetková šťáva |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 700,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrášek, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka rybí, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřový salát s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Hrášek omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 1 minutu, poté slijeme a necháme okapat. Maso osolíme a opepříme. Cibulku, koriandr a chilli papričky očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. |
2 | Maso necháme grilovat na grilovací pánvi cca 10-14 minut. Poté ho vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme chvíli rozležet. |
3 | Připravíme si chilli dresink - chilli papričky smícháme s limetkovou šťávou, arašídovým a sezamovým olejem, cukrem a rybí omáčkou. V salátové míse smícháme hrášek, cibulku a chilli dresink, přidáme maso pokrájené na plátky, koriandr a arašídy. Opatřeně promícháme, dosolíme a dopepříme dle chuti a servírujeme. |