Recept

Slepice v nudlové polévce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53302

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
80 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
100 g Nudle vlasové
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Slepice
2 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
4% Sacharidy 13 g
52% Tuky 39 g
19% Sodík 383 mg
107% Bílkoviny 60 g

Slepice v nudlové polévce postup přípravy receptu:

1

Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.

2

Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.

3

Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept