Zapékaný lilek s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný lilek s mozzarellou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53305 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Lilek |
300 g | Mozzarella |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Pesto |
120 g | Rajčata |
40 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 406,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný lilek s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a natrháme na menší kousky. |
2 | Olej smícháme s česnekem a směsí potřeme plátky lilku. Osolíme a opepříme, poté plátky lilku naskládáme do zapékací mísy a pečeme při 230°C 20 minut. Poté lilek rozdělíme na talíře, přidáme mozzarellu, rukolu a rajčata. Navrch dáme pesto. |