Fenyklový salát s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s fazolkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53307 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
350 g | Fazolové lusky zelené |
500 g | Fenykl sladký - hlíza |
90 ml | Olej olivový |
45 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Ricotta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 877,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 886,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Fenykl očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sýr rozdrobíme. Fazolky necháme uvařit 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat. |
2 | 60 ml oleje, citronovou šťávu a fenykl smícháme dohromady a přikryté necháme marinovat 10 minut. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a opražíme na něm piniové oříšky. K marinované směsi vmícháme fazolky a sýr. Osolíme a opepříme, přimícháme oříšky a můžeme podávat. |