Recept

Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 53308
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

400 g Cizrna konzervovaná
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčičné semínko
60 g Hrozinky
4 špetka Kardamom
15 g Koriandr čerstvý
2 špetka Kurkuma
50 g Mandle pražené solené
30 ml Ocet bílý vinný
60 ml Olej hroznový
300 g Rýže loupaná
1 ks Skořice celá
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 215kJ
28% Sacharidy 100 g
162% Tuky 122 g
16% Sodík 328 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou postup přípravy receptu:

1

Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody společně s kardamonem, kurkumou a skořicí do změknutí. Olej smícháme s octem a cukrem. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Omytý koriandr nasekáme na drobnější kousky.

2

Hořčičná semínka opražíme na suché rozpálené pánvi. Uvařenou rýži smícháme s hrozinkami, mandlemi, cizrnou a koriandrem, zalijeme olejovo-octovou zálivkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept