Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety v chilli marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53310
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Citronová šťáva
8 ks Jehněčí kotlety
6 polévková lžíce Olej olivový
120 g Olivy černé
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
1% Sacharidy 3 g
55% Tuky 41 g
29% Sodík 577 mg
66% Bílkoviny 37 g

Jehněčí kotlety v chilli marinádě postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.

2

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.

3

v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.

5

Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.

Poznámka

Pokud chceme kotlety ještě více pikantní, můžeme je podávat přelité šťávou a posypané velmi jemně nakrájenou chilli papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept