Telecí játra na slanině s červenou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na slanině s červenou cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
350 g | Játra telecí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Petržel kudrnka |
4 plátek | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 585,9mg |
Draslík | 579,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Játra telecí, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na slanině s červenou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. |
2 | Slaninu nakrájíme na plátky. |
3 | Telecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, smícháme ho s prolisovaným česnekem a osmažíme v něm dokřupava slaninu. Pak ji vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme a dáme do mísy. |
5 | Do pánve pak vložíme plátky jater a opékáme je střídavě z každé strany, dokud nejsou měkká. Potom je rozdělíme na servírovací talíře, do pánve přilijeme balsamico ocet a vodu, směs promícháme a necháme chvíli vařit. Šťávou z pánve přelijeme játra, na ně dáme opečenou slaninu, posypeme je nasekanou petrželkou, na talíř přidáme opečenou cibuli a podáváme. |