Broskve s muškátovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s muškátovým vínem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53312 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
4 ks | Broskve |
1 špetka | Muškátový květ |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 413,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Muškátový květ, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskve s muškátovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, rozpůlíme, zbavíme je pecek, nakrájíme na půlměsíčky a v míse je zalijeme vínem smíchaným s muškátovým květem tak, aby byly celé potopené. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 3 hodiny do chladu. |
2 | Dobře vychlazené víno s broskvemi přelijeme do sklenic a podáváme. |
Poznámka
K broskvím v muškátovém víně je vhodné podávat vanilkovou zmrzlinu.