Jednoduchý recept

Barevné toasty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53314

Ingredience

1 ks Chilli paprička
10 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
20 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kečup ostrý
200 g Moravské uzené maso
40 g Máslo čerstvé
30 ml Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Sýr Eidam cihla 45%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 550kJ
17% Sacharidy 60 g
37% Tuky 28 g
45% Sodík 904 mg
48% Bílkoviny 27 g

Barevné toasty postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na tenké prstence nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kečup, tence nakrájenou, jadřinců zbavenou zelenou a žlutou papriku. Přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku. Nakonec vmícháme na tenké proužky nakrájené moravské uzené. Dochutíme solí, pepřem. Všechny suroviny dusíme 10-15 minut. Měla by se vyvařit všechna tekutina. Těsně před stáhnutím ze sporáku do směsi dáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

2

Na toastové chleby lžící položíme připravenou směs, každý toast posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékací mísu vymažeme máslem a připravené tousty naskládáme do mísy. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme tak dlouho, aby povrch sýra dostal nahnědlou barvu.

3

Toasty poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept