Jednoduchý recept

Zapečené tuňákové toasty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53318
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
10 plátek Chléb toastový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kečup ostrý
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Oregano čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 865kJ
7% Sacharidy 25 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 334 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zapečené tuňákové toasty postup přípravy receptu:

1

Konzervu tuňáka v oleji dáme do misky, vidličkou rozmačkáme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přimícháme kečup, drobně nasekaná rajčata a vše důkladně promícháme. Směs ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, přisypeme oregano a opět promícháme.

2

Toastový chléb rozložíme a na každý kousek pomocí lžící položíme připravenou směs. Toasty naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby, kde zapečeme přibližně 10 minut.

3

Zapečené tousty rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Tousty podáváme teplé, jako předkrm. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina. Toasty můžeme dochutit nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept