Recept

Bavorské opilé zaječí řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53319
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 plátek Chléb konzumní
2 ks Cibule
1,2 dl Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Povidla švestková
3 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
350 g Rýže dušená
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2 dl Víno červené
2 dl Voda pitná
500 g Zaječí stehna

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 518kJ
14% Sacharidy 51 g
49% Tuky 37 g
65% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Bavorské opilé zaječí řízky postup přípravy receptu:

1

Očistíme cibule a česnek. Cibule pokrájíme nadrobno, česnek utřeme. Větší zaječí zadní stehna omyjeme, osušíme a vykostíme. Maso upravíme na 4 řízky, které zlehka naklepeme, potřeme utřeným česnekem, osolíme a opepříme z každé strany.

2

Omyjeme petrželovou a celerovou nať a svážeme je. Nakládaná rajčata v misce rozmixujeme na kaši, přidáme hladkou mouku, 1.2 dl koňaku a dobře promícháme. Slaninu pokrájíme na plátky.

3

V hrnci si rozehřejeme plátky slaniny, přidáme máslo a cibuli, kterou zpěníme, a když se začne smažit, vložíme zaječí řízky, které krátce osmahneme z každé stany dozlatova. Přilijeme 2 dl vody, 2 dl červeného vína, přidáme bobkové listy, nové koření, petrželovou a celerovou nať, 5 lžic nastrouhaného tvrdšího chleba, zakryjeme poklicí a dusíme minimálně 60 minut. Když je maso měkké, přimícháme kaši z rajčat, na dochucení přidáme 3-4 lžíce švestkových povidel a provaříme. Nakonec pikantní omáčku podle chuti dosolíme. K opilým zaječím řízkům podáváme dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept