Jednoduchý recept

Tykev pečená na tymiánu s ořechy a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 53320
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 polévková lžíce Olej olivový
150 g Ořechy pekanové
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 g Sýr Rokfór
2 ks Tykev
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 977kJ
4% Sacharidy 14 g
58% Tuky 44 g
31% Sodík 629 mg
24% Bílkoviny 13 g

Tykev pečená na tymiánu s ořechy a sýrem postup přípravy receptu:

1

Tykev omyjeme studenou vodou, rozpůlíme ji a vydlabeme z ní semena. Pak ji nakrájíme na malé přibližně stejně velké kousky.

2

Nakrájenou tykev rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy, pokapeme ji olejem, posypeme tymiánem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, předehřáté na 220 stupňů, až změkne.

3

Upečené kousky tykve přendáme do servírovací mísy, posypeme je nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným sýrem, vše promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept