Jednoduchý recept

Dušená mrkev s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53321
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mrkev kořen
30 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Rozinky bílé
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
9% Sacharidy 32 g
277% Tuky 208 g
7% Sodík 135 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dušená mrkev s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Dáme si vařit vodu a když je vroucí, zalijeme s ní rozinky a necháme je máčet. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme očištěnou a na tenké kolečka nakrájenou mrkev. Dále vložíme oloupanou a drobně nasekanou cibuli. Spolu chvilku osmahneme, přidáme scezené a okapané rozinky a rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.

2

Směs podlijeme vínem a pod poklicí za občasného míchání dusíme doměkka. Měkkou mrkev vybereme z pánve děrovanou naběračkou. Do šťávy ze zeleniny přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Za stálého míchání na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec smícháme dohromady mrkvovou směs s omáčkou a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou mrkev podáváme jako teplou přílohu masu. Můžeme také připravit pikantní mrkev a to tak, že do směsí před dokončením vaření přidáme lžíci medu a dvě lžičky kari koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept