Zálivka z medu a hořčice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka z medu a hořčice
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53324 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
0,5 dl | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2,5 dl | řepkový olej |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 10,4mg |
Vláknina | 70,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka z medu a hořčice postup přípravy receptu:
1 | Olej, citronovou šťávu, med a hořčici důkladně promícháme a zálivku dochutíme solí. |
2 | Zálivku přelijeme do uzavíratelné sklenice a můžeme ji skladovat v chladničce i několik dní. |
Poznámka
Vynikající zálivka pro různé druhy salátů.