Jednoduchý recept

Dušená zelenina na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 53325
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Brambory
2 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Kari koření
3 polévková lžíce Kečup ostrý
2 ks Lilek
3 kávová lžička Majoránka
2 kávová lžička Med včelí
50 ml Olej slunečnicový
3 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 752kJ
6% Sacharidy 22 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 153 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušená zelenina na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibuli spolu s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na silná kolečka, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli spolu s česnekem osmahneme. Přimícháme na malé kousky nakrájený lilek, na silnější proužky nakrájenou papriku, oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a nakrájenou cuketu. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, vmícháme podle chuti kečup. Dusíme 10 minut.

2

Pivo rozmícháme spolu s tekutým medem a kari kořením. Půlku vlijeme do zeleninové směsi, kterou pod poklici za občasného míchání a podlévání zbylým pivem dusíme 10-15 minut.

3

Rajčata opláchneme a oloupeme je. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky a přimícháme k zeleninové směsi. Všechny surovinu za občasného míchání pod poklici dusíme dalších 10 minut.

4

Před dokončením dušení přisypeme majoránku, zamícháme, podusíme 1 minutu a stáhneme z ohně.

Poznámka

Aby šla rajčata lépe zbavit slupky, můžeme je nejdříve spařit horkou vodou. Takto připravenou zeleninu podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem. Vhodná je také opečená veka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept