Dušená zelenina na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zelenina na pivě
Dušená zelenina na pivě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53325 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Kari koření |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
2 ks | Lilek |
3 kávová lžička | Majoránka |
2 kávová lžička | Med včelí |
50 ml | Olej slunečnicový |
3 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 558,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Kari koření, Lilek, Majoránka, Med včelí, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zelenina na pivě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli spolu s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na silná kolečka, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli spolu s česnekem osmahneme. Přimícháme na malé kousky nakrájený lilek, na silnější proužky nakrájenou papriku, oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a nakrájenou cuketu. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, vmícháme podle chuti kečup. Dusíme 10 minut. |
2 | Pivo rozmícháme spolu s tekutým medem a kari kořením. Půlku vlijeme do zeleninové směsi, kterou pod poklici za občasného míchání a podlévání zbylým pivem dusíme 10-15 minut. |
3 | Rajčata opláchneme a oloupeme je. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky a přimícháme k zeleninové směsi. Všechny surovinu za občasného míchání pod poklici dusíme dalších 10 minut. |
4 | Před dokončením dušení přisypeme majoránku, zamícháme, podusíme 1 minutu a stáhneme z ohně. |
Poznámka
Aby šla rajčata lépe zbavit slupky, můžeme je nejdříve spařit horkou vodou. Takto připravenou zeleninu podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem. Vhodná je také opečená veka.