Recept

Dušený zajíc s divokým kořením

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53328
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Divoké koření celé
1 kávová lžička Hořčice
500 g Knedlík kynutý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
3 dl Voda pitná
800 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,043 kcal
Kilojoule 4 363kJ
22% Sacharidy 79 g
184% Tuky 138 g
32% Sodík 646 mg
107% Bílkoviny 60 g

Dušený zajíc s divokým kořením postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli, celer, mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. V misce si rozmícháme sladkou a kysanou smetanu. V druhé misce si dohladka rozmícháme hladkou mouku v 1 dl vody.

2

Omyté odblaněné a vykostěné maso (ze zadní části zajíce) nakrájíme na porce, které prošpikujeme slaninou. Maso osolíme a posypeme z každé strany čerstvě pomletým divokým kořením.

3

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, vše krátce osmažíme, vložíme porce masa a společně vše smažíme dozlatova. Přilijeme 2 dl vody s 1 lžičkou octa a maso pod poklicí dusíme asi 60 minut. Během dušení přimícháme 1 lžičku hořčice.

4

Měkké maso vyjmeme a do vývaru za stálého míchání přilijeme rozmíchanou mouku ve vodě a vaříme asi 2-3 minuty. Omáčku dochutíme cukrem, bílým vínem a nakonec vmícháme smetanu. Povaříme asi 1 minutu a dosolíme podle chuti. Poté omáčku rozmixujeme dohladka. Porce masa dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s kynutým houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept