Jednoduchý recept

Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53330
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
0,5 dl Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
50 g Olivy zelené
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 hrst Salát kadeřavý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
300 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 214kJ
3% Sacharidy 12 g
26% Tuky 19 g
20% Sodík 398 mg
34% Bílkoviny 19 g

Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem postup přípravy receptu:

1

Filet z čerstvého tuňáka očistíme, pokrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Obojí olivy, cibuli a pažitku nakrájíme také na kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Vše vložíme do misky a promícháme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a olejem.

2

Směs necháme vychladit, poté vytvarujeme do podoby tatarského bifteku, rozdělíme na talíře, doplníme frisse salátkem, čerstvými bylinkami a podáváme.

Poznámka

Ideálně použijeme žlutoploutvého tuňáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept