Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53334 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
12 ks | Krevety tygří |
1 ks | Lilek |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Salsa | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 dl | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
100 g | Olivy zelené |
1 kávová lžička | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 208,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Sůl, Cibule, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Oba druhy oliv nasekáme nadrobno, rajčata omyjeme, očistíme, odstraníme z nich jadérka a pokrájíme na kostičky. Cibuli a pažitku očistíme a najemno nakrájíme. Vše vložíme do mísy, promícháme s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. |
2 | Krevety vyloupeme, ocásky ponecháme a mírně osolíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a společně s krevetami z orestujeme na rozpáleném oleji. Lilek pokrájíme na cca 0,5 cm silná kolečka a po obou stranách opečeme. Mezi každé dva plátky lilku rozdělíme připravenou salsu, přemístíme na talíře a doplníme krevetami. |
Poznámka
Dozdobit můžeme hráškovými lusky, které předem spaříme vroucí vodou ochucenou solí a máslem.