Recept

Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53334
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
12 ks Krevety tygří
1 ks Lilek
1 dl Olej olivový
1 špetka Sůl
Salsa
1 ks Cibule
1 dl Olej olivový
100 g Olivy černé
100 g Olivy zelené
1 kávová lžička Pažitka
2 g Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
2% Sacharidy 8 g
31% Tuky 23 g
24% Sodík 485 mg
3% Bílkoviny 2 g

Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou postup přípravy receptu:

1

Oba druhy oliv nasekáme nadrobno, rajčata omyjeme, očistíme, odstraníme z nich jadérka a pokrájíme na kostičky. Cibuli a pažitku očistíme a najemno nakrájíme. Vše vložíme do mísy, promícháme s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.

2

Krevety vyloupeme, ocásky ponecháme a mírně osolíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a společně s krevetami z orestujeme na rozpáleném oleji. Lilek pokrájíme na cca 0,5 cm silná kolečka a po obou stranách opečeme. Mezi každé dva plátky lilku rozdělíme připravenou salsu, přemístíme na talíře a doplníme krevetami.

Poznámka

Dozdobit můžeme hráškovými lusky, které předem spaříme vroucí vodou ochucenou solí a máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept