Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53335
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Citrony
2 kg Hovězí oháňka
50 g Kečup
1 kávová lžička Kmín drcený
60 ml Martell cognac
70 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
5 g Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 dl Víno portské
3 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 10 g
2% Sodík 47 mg
18% Bílkoviny 10 g

Oháňková polévka postup přípravy receptu:

1

Hovězí oháňku rozřízneme na menší kousky. Důkladně očistíme, omyjeme a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme 2 l vody, vložíme oloupanou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme a vaříme 60 minut. Poté opatrně sundáme poklici, přilijeme vodu a přidáme mraženou zeleninu, nové koření, celý pepř a vaříme 15 minut.

2

Očištěné, důkladně omyté a nakrájené žampiony osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Dochutíme je solí, pepřem a kmínem. Osmažené houby dáme do vařící se polévky, dobře promícháme a povaříme ještě 10 minut. Nakonec polévku dochutíme kečupem, vínem, koňakem podle potřeby ještě solí, pepřem. Povaříme 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku.

3

Z polévky vybereme oháňky, obereme z nich maso, které vrátíme zpátky do polévky a zamícháme. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme. Ke každé porci polévky přidáme kousek citrónu na dochucení.

Poznámka

Polévku podáváme teplou. Vhodnou přílohou je pečivo nebo tmavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept