Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53336 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
100 g | Máslo bylinkové |
1 ks | Mrkev kořen |
400 g | Okouník mořský |
1 dl | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 588,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Cuketa, Okouník mořský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru postup přípravy receptu:
1 | Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut. |
2 | Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem. |
3 | Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme. |
Poznámka
Pokrm můžeme přelít olivovou omáčkou, na kterou smícháme olivový olej s nasekanou petrželkou, hrubým pepřem a na kostičky pokrájeným česnekem.