Recept

Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53336
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Citrony
1 ks Cuketa
100 g Máslo bylinkové
1 ks Mrkev kořen
400 g Okouník mořský
1 dl Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 068kJ
3% Sacharidy 10 g
171% Tuky 129 g
14% Sodík 278 mg
36% Bílkoviny 20 g

Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru postup přípravy receptu:

1

Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.

2

Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.

3

Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.

Poznámka

Pokrm můžeme přelít olivovou omáčkou, na kterou smícháme olivový olej s nasekanou petrželkou, hrubým pepřem a na kostičky pokrájeným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept