Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53338
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 ml Bešamel
60 g Gouda
80 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
170 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 ks Slepice
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
3 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 862kJ
7% Sacharidy 25 g
51% Tuky 38 g
24% Sodík 488 mg
103% Bílkoviny 58 g

Slepičí Pascalines postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme odpalované těsto. V rendlíku uvedeme do varu osolené mléko, vařečkou vmícháme mouku a ještě na plotně 2 minuty vypracováváme. Potom rendlík odstavíme, mimo plotnu vmícháme jedno po druhém vejce, přikryjeme čistou utěrkou a dáme stranou.

2

Dále odstraníme kůži a vykostíme půlku slepice. Slepičí maso umeleme.

3

Do mísy vyklopíme připravené těsto, postupně do něho vmícháme mleté slepičí maso, bílky, sůl a strouhaný muškátový oříšek. Vařečkou vše dobře utřeme.

4

Šunku nakrájíme na kostičky, které spolu se smetanou vmícháme do těsta.

5

V kastrole uvedeme k varu vodu se lžičkou soli. Namočenou lžící ze slepičí směsi vykrajujeme noky, které zavařujeme do vroucí vody. Když voda začne opět vřít, stáhneme plamen, kastrol přikryjeme a noky necháme asi 8 minut táhnout při 90 °C a pak je hned scedíme.

6

Nastrouháme goudu, scezené noky urovnáme na zapékací mísu, zalijeme je bešamelem a posypeme strouhaným sýrem. Povrch poklademe hoblinkami másla a mísu vložíme pod gril a pokrm prudce zapečeme.

7

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept