Recept

Opečené mleté slepičí plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53341

Ingredience

150 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 ks Slepice
150 g Strouhanka
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Vepřový bok
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 819kJ
5% Sacharidy 19 g
58% Tuky 43 g
22% Sodík 432 mg
87% Bílkoviny 49 g

Opečené mleté slepičí plátky postup přípravy receptu:

1

Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.

2

V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.

3

Plátky podáváme jak teplé, tak studené.

Poznámka

Teplé opečené plátky servírujeme s bramborovou kaší, studené s bílým pečivem a hořčicí nebo tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept