Opečené mleté slepičí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené mleté slepičí plátky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53341 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
150 g | Sádlo škvařené |
0,5 ks | Slepice |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Vepřový bok |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 286,9mg |
Draslík | 450,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Slepice, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené mleté slepičí plátky postup přípravy receptu:
1 | Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem. |
2 | V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena. |
3 | Plátky podáváme jak teplé, tak studené. |
Poznámka
Teplé opečené plátky servírujeme s bramborovou kaší, studené s bílým pečivem a hořčicí nebo tatarskou omáčkou.