Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 53342

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Mouka polohrubá
20 ml Olej slunečnicový
200 g Slanina vepřová
20 g Sůl
400 g Tvarůžky olomoucké věnečky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
12% Sacharidy 43 g
26% Tuky 19 g
80% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 31 g

Olomoucké střapáče postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme, v míse smícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a necháme 5 minut vařit, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme cibuli nadrobno a nakonec přidáme nastrouhané tvarůžky, které necháme na cibuli rozpustit. Hotovou směs vmícháme do okapaných nočků a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept