Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53344

Ingredience

300 g Brambory
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
0,5 ks Kapusta hlávková
150 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
1 kg Slepice
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 173kJ
5% Sacharidy 17 g
69% Tuky 52 g
11% Sodík 213 mg
59% Bílkoviny 33 g

Slepice po irsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici zbavíme konců křídel, úplně ji vykostíme a maso nakrájíme na 4-5 cm kousky. Oloupeme cibule, přepůlíme je a nakrájíme na půlkolečka a oloupaný česnek na kousky.

2

Ve velkém hrnci uvedeme do varu asi 1 l vody, vložíme slepici, cibuli, česnek, sůl a pepř a vaříme.

3

Mezitím očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, celer, mrkev a petržel. Půlku kapusty zbavíme košťálů, nakrájíme ji na proužky.

4

Asi po hodině varu ke slepici do hrnce přidáme nakrájené brambory se zeleninou a vše vaříme doměkka a nahusto.

5

Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

6

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme ho posypaný sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept