Slepice po irsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice po irsku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53344 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
150 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
150 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 849,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice po irsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici zbavíme konců křídel, úplně ji vykostíme a maso nakrájíme na 4-5 cm kousky. Oloupeme cibule, přepůlíme je a nakrájíme na půlkolečka a oloupaný česnek na kousky. |
2 | Ve velkém hrnci uvedeme do varu asi 1 l vody, vložíme slepici, cibuli, česnek, sůl a pepř a vaříme. |
3 | Mezitím očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, celer, mrkev a petržel. Půlku kapusty zbavíme košťálů, nakrájíme ji na proužky. |
4 | Asi po hodině varu ke slepici do hrnce přidáme nakrájené brambory se zeleninou a vše vaříme doměkka a nahusto. |
5 | Petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
6 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme ho posypaný sekanou petrželkou. |