Noky s tvarůžky a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky s tvarůžky a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53345 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
300 g | Tvarůžky olomoucké malé |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 65,2mg |
Draslík | 761,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory vařené, Cibule, Hříbky čerstvé, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky s tvarůžky a houbami postup přípravy receptu:
1 | Vařené i syrové brambory nastrouháme, přidáme nastrouhané tvarůžky, vejce, sůl, mouku a dobře vypracujeme těsto. Lžící vykrajujeme z těsta noky, které ve várkách vhodíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. |
2 | Na pánvi zatím na lžičce sádla osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme pokrájené tvrdé houby, osolíme, opepříme a necháme podusit. Hotové noky promícháme s houbovou směsí a podáváme. |
Poznámka
Noky se nám budou lépe vykrajovat, pokud si lžíci nejprve potřeme olejem.