Mléčná polévka z pastináku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná polévka z pastináku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 53346 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Jablka |
2 špetka | Kmín drcený |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
450 g | Pastinák |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 20,6mg |
Draslík | 237,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 210,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 311,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Jablka, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pastinák, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná polévka z pastináku postup přípravy receptu:
1 | Pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme kmín, sůl a pepř, pastinák a jablko. Chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Do hotové polévky vmícháme ohřáté mléko, polévku rozmixujeme dohladka a prohřejeme. Podáváme s petrželovou natí a lžící zakysané smetany. |