Jednoduchý recept

Slepice dušená v zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53348
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory vařené
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sádlo škvařené
1500 g Slepice
2 kávová lžička Sůl
1300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,205 kcal
Kilojoule 5 041kJ
12% Sacharidy 42 g
248% Tuky 186 g
54% Sodík 1 g
166% Bílkoviny 94 g

Slepice dušená v zelenině postup přípravy receptu:

1

Čtvrtky slepice zbavené konců křídel osolíme, naplocho upravíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli.

2

Slepičí čtvrtky dozlatova opečeme v kastrole na rozpáleném sádle a potom je přendáme do jiné nádoby. Na výpeku zpěníme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme znovu zasmahnout. Potom přilijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme a ušleháme řídkou omáčku. K omáčce přidáme opečené maso, přiklopíme a na mírném ohni dusíme doměkka.

3

Mezitím oloupeme očištěnou mrkev, celer a petržel a dáme vařit do 1 l osolené vody, uvařenou zeleninu scedíme a nakrájíme na malé kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme konzervovaný hrášek s uvařenou zeleninou a vše spolu osmahneme. Dále nasekáme čerstvou pažitku.

4

Měkkou slepici rozdělíme na ohřáté talíře, do omáčky přimícháme připravenou zeleninu s hráškem a porce slepice omáčkou přelijeme.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept