Marinované a smažené sépie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované a smažené sépie
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Sépie |
4 cl | Sherry brandy |
4 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 251,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Olej rostlinný, Sépie, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované a smažené sépie postup přípravy receptu:
1 | Sépie očistíme a vložíme do nálevu z sherry, citronové šťávy, worcesterové omáčky a tabaska. Necháme 1 hodinu v nálevu marinovat. |
2 | Do mouky přidáme pepř a potom v mouce obalíme okapané marinované sépie. |
3 | V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj sépie. Smažíme 4 minuty. |
4 | Potom sépie vyndáme a necháme na papíru okapat přebytečný olej. |
5 | Osolíme a ke každé porci přidáme osminku citronu. |
Poznámka
Sépie můžeme také smažit v trojobalu. Ke smaženým sépiím se hodí česneková majonéza nebo bylinková omáčka.