Jednoduchý recept

Marinované a smažené sépie

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53350
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Sépie
4 cl Sherry brandy
4 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 451kJ
2% Sacharidy 6 g
4% Tuky 3 g
24% Sodík 475 mg
19% Bílkoviny 11 g

Marinované a smažené sépie postup přípravy receptu:

1

Sépie očistíme a vložíme do nálevu z sherry, citronové šťávy, worcesterové omáčky a tabaska. Necháme 1 hodinu v nálevu marinovat.

2

Do mouky přidáme pepř a potom v mouce obalíme okapané marinované sépie.

3

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj sépie. Smažíme 4 minuty.

4

Potom sépie vyndáme a necháme na papíru okapat přebytečný olej.

5

Osolíme a ke každé porci přidáme osminku citronu.

Poznámka

Sépie můžeme také smažit v trojobalu. Ke smaženým sépiím se hodí česneková majonéza nebo bylinková omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept