Sardele smažené podávané s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardele smažené podávané s citronem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
125 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
800 g | Sardelové řezy |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 173,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 87,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardele smažené podávané s citronem postup přípravy receptu:
1 | Sardelky opláchneme a potom ponoříme do misky s mlékem. Vyndáme a necháme okapat. Do mouky vmícháme sůl a pepř. Vložíme sardelky do síta a posypeme je moukou. Protřásáme tak dlouho, dokud se ryby v mouce dobře neobalí. |
2 | Pak si v hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj sardelky a 3 minuty opékáme. Potom je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat. Stonky petržele také vhodíme na olej a osmažíme. Servírujeme je na talíře k rybám. Ke každé proci naservírujeme čtvrtinu citronu na pokapání citronovou šťávou. |