Jednoduchý recept

Slepice na víně se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53352

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet vinný
150 g Slanina vepřová
1500 g Slepice
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,052 kcal
Kilojoule 4 403kJ
6% Sacharidy 23 g
78% Tuky 58 g
38% Sodík 764 mg
169% Bílkoviny 95 g

Slepice na víně se smetanou postup přípravy receptu:

1

Slepici rozdělíme na čtvrtky a zbavíme ji páteřní kosti a konců křídel.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolu rozškvařit.

3

Na rozpálené slanině dorůžova opečeme čtvrtky slepice, opečené je přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.

4

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji zpěnit na slaninu. Když zrůžoví, zalijeme ji bílým vínem a 300 ml teplé vody, osolíme, přidáme bobkový list, vrátíme opečené čtvrtky slepice, přiklopíme a na plotně dusíme doměkka. Porce masa opět vyndáme a odložíme do tepla.

5

Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme do omáčky. Stáhneme plamen, podle chuti přisolíme, přidáme ocet a cukr, zamícháme, vrátíme porce masa a dobře provaříme. V žádném případě už omáčku nepřikrýváme pokličkou, mohla by zřídnout.

Poznámka

Slepici na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem a zavařenými brusinkami, rybízem nebo jeřabinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept