Jednoduchý recept

Polévka z mladé zeleniny se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53353

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
100 g Hrášek
250 g Karotka
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
900 g Rajčata
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
800 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
100 g Ředkvička
3 ks Šalotka
Na brambory
250 g Brambory rané
0,3 kávová lžička Sůl
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
20% Sacharidy 71 g
44% Tuky 33 g
70% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Polévka z mladé zeleniny se smetanou postup přípravy receptu:

1

Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky. Šalotky a česnek nakrájíme nadrobno, ředkvičky a karotku opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Cukrový hrách opláchneme a překrájíme. Bazalku nakrájíme nahrubo, sýr nastrouháme.

2

Na másle s olejem zpěníme šalotky s česnekem, přimícháme rajčata, karotku, ředkvičky a vaříme. Po zhruba 15 minutách přidáme cukrový hrách a dovaříme. Do hotové polévky vložíme uvařené brambory, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a bazalku a ještě prohřejeme, už ale nevaříme.

3

Polévku podáváme posypanou sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept