Jednoduchý recept

Sladkokyselé krevety

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53358

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
4 ks Cibulka jarní
1 ks Feferony
1 polévková lžíce Kečup
20 ks Krevety tygří - loupané
8 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
4 polévková lžíce Vývar z humrů
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

192% Kalorie 3,783 kcal
Kilojoule 15 826kJ
46% Sacharidy 166 g
163% Tuky 123 g
196% Sodík 4 g
2049% Bílkoviny 1,153 g

Sladkokyselé krevety postup přípravy receptu:

1

Krevety vyloupeme z krunýřů.

2

Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží.

3

Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno.

4

Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou.

5

Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka

K hotovým krevetám ještě můžeme přidat nakrájený ananas.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept